Keresés
Generic filters

V. Országos Távhőszolgáltatás Napja 2018.04.13. – Tatabánya

 

Hogy jut el az erőműtől a radiátorig a fűtés, a csapba a melegvíz? Miként óvja a környezetet a távfűtés? Többek között ezeket is megtudhatta az a közel 400 gyermek, akiket tanáraik és nevelőik regisztráltak az V. Országos Távhőszolgáltatás Napjára, melynek házigazdája idén Tatabánya volt.

 

A szervező T-Szol Zrt. és a Magyar Távhőszolgáltatók Szakmai Szövetsége (MaTáSzSz) változatos programokkal készült A Vértes Agorájában. Az egész délelőttös rendezvény a nagyteremben kezdődött, ahol a gyermekeket a Népház Show Formációs Tánc Egyesület köszöntötte bemutatójával, majd a Tatabányáról és a távhőről készített kisfilmet vetítették le, amelyeket nagy érdeklődéssel fogadtak a város legifjabb tagjai. Színpadra lépett T-Ida és T-Ede is – a T-Szol Zrt. két embernagyságú kabalafigurája útjára engedte a gyerekeket, akik az Agorában szétszéledve játékos formában ismerkedhettek meg nem csupán a távhőszolgáltatás működésével, de a távhőszolgáltató partnereivel és beszállítóival is. Az egyik legnépszerűbb stand a Grundfos Magyarország Gyártó Kft.-é volt, amely egy kerékpárral hajtható vízágyút szerelt össze. A Vértesi Erdő Zrt. egy kis kézműveskedésre invitálta a gyerekeket, akik örömmel rajzolgattak a fakorongokra, de lehetett „homokozni” a faháncsban, újrahasznosítható tárgyakból játékot készíteni, bejárni a Tatabányai Múzeum kiállítását, sőt, a legszerencsésebbek megleshettek egy igazi hőközpontot is és betekintést nyerhettek az erőmű működésébe. A leglátványosabb attrakció a T-Szol Zrt. és a Komplex Product Kft. által – valamint a távhőszolgáltató további partnereinek közreműködésének segítségével – összeállított interaktív távhő és használati meleg víz installáció volt, ahol folyamatos volt a sorban állás. A Grundfos Tatabánya KC kézilabdacsapat tagjai is nagy sikert arattak, ők autogrammal ellátott képekkel lepték meg az ifjú részt vevőket.

A „Távfűtés a Föld védelméért” címmel korábban meghirdetett alkotópályázat legügyesebbjei nem csak a délelőtt során szerzett élményekkel, hanem ajándékokkal is gazdagabbak lettek.

A gyermekprogramokkal párhuzamosan A Vértes Agorája kamaratermében szakmai előadásokat is tartottak. A jelenlévőket Bencsik János országgyűlési képviselő, Schmidt Csaba polgármester és dr. Hidas János, a T-Szol Zrt. igazgatóságának elnöke köszöntötte. Az előadók között volt még Orbán Tibor, a Magyar Távhőszolgáltatók Szakmai Szövetségének elnöke, őt követte Dr. Sámuel Emese, a Tatabánya Erőmű Kft. ügyvezetője és Marján György, a T-Szol Zrt. gazdasági igazgatója. A konferenciát megtisztelte jelenlétével Czunyiné dr. Bertalan Judit kormánybiztos asszony és Dr. Kancz Csaba kormánymegbízott is. A T-Szol Zrt. hagyományaihoz híven a több évtizede kötelékükben dolgozó munkatársaikat is jutalmazták, ahogyan ők nevezik, a törzsgárda tagokat.

A távhőellátás társadalmi, gazdasági és környezeti előnyeit bemutató és népszerűsítő rendezvény vidám flashmobbal zárult: a gyermekeket a Népház Show Formációs Tánc Egyesület mozgatta meg A Vértes Agorája előtti téren.

Az eseményről készült videó ide kattintva tekinthető meg.

Megszakítás