Keresés
Generic filters

Temetkezés

Rólunk

A T-SZOL Zrt. Tatabánya MJV Önkormányzata megbízásából 2016 óta látja el a négy városi köztemető, 2022-től pedig a krematórium üzemeltetési feladatait, továbbá évek óta teljes körű kegyeleti és temetkezési szolgáltatást is nyújt az elhunytak hozzátartozói részére.

A temetkezési ügyintézés a Síkvölgyi úti temetőben található Temetkezési Ügyfélszolgálati Irodán történik. Kizárólag itt van lehetőség teljes körű kegyeleti és temetkezési szolgáltatások ügyintézésére. A Fő téren található Központi Ügyfélszolgálati Irodában csak sírhelyek feletti rendelkezési jog megváltásával és meghosszabbításával kapcsolatos ügyek intézhetők.

Tatabánya köztemetői:

A temetők nyitvatartási rendje:

Időszak Nyitvatartás
március 1-től – szeptember 30-ig: 6-21 óráig
október 1-től – február 28-ig: 7-18 óráig

Temetkezési Ügyfélszolgálat nyitvatartása

Sírhelyek lejárati ideje és újraváltása

A Tatabánya köztemetőiben található sírhelyek, temetkezési helyek használati ideje bizonyos időn belül lejár, ezért minden évben meghirdetjük azokat újraváltásra.

A sírhelyek lejárati ideje – eltérő megállapodás hiányában és a sírokba történő urna, illetve exhumált maradványok behelyezése kivételével – az utolsó temetéstől számított

 • 25 év a hagyományos (koporsós) sírok és az urnasírok esetében,
 • 10 év urnafülkék esetében,
 • 60 év a kripták esetében,
 • vagy az újraváltási számlán megjelölt dátum.

A sírokba történő urna, illetve exhumált maradványok behelyezése a lejárati időt nem hosszabbítja meg! Kérjük a Tisztelt Hozzátartozókat, hogy lehetőségeikhez mérten próbálják meg határidőn belül felkeresni irodáinkat, mert a lejárat után – a fennálló rendelkezések értelmében – az újra nem váltott temetkezési helyeket kiüríthetjük és értékesíthetjük.

Hol lehet újraváltani a temetkezési helyeket?

A sírhelymegváltás lehetséges személyesen a Síkvölgyi úti temetőben található Temetkezési Ügyfélszolgálati Irodában vagy a Megyeháza téri Központi Ügyfélszolgálati Irodában. A Síkvölgyi úti temetőben található irodánkba a hosszabb várakozás elkerülése érdekében célszerű időpontot egyeztetni.

Lehetőség van személyes megjelenés nélkül a sírhely megváltásra. Ebben az esetben átutalással kell kiegyenlíteni a számlát, amit e-mail-ben küldünk. A számla kiállításához szükség van a temetkezési helyet újraváltó nevére, címére, telefonszámára, e-mail címére. A kiállított számlán megtalálható a bankszámlaszámunk, amire az átutalást teljesíteni kell.

Feladataink

Vezérelvünk: „Az emlékezéshez méltó környezet biztosítása.”

Üzemeltetési feladatköreink közé tartozik többek között a fűnyírás, a lombgyűjtés, a növényzet gondozása. Karbantartjuk a ravatalozók, temetők infrastruktúráját, táblákat helyezünk ki és feliratozzuk azokat. A sírhelyek kivételével (melyek gondozása a hozzátartozó feladata) takarítjuk a köztemetők területét, összegyűjtjük a hulladékot, télen síkosság-mentesítünk. Feladatunk továbbá az ügyintézés biztosítása (sírhelymegválás, temetői díj és ravatalhasználat), a krematórium üzemeltetése, valamint mindenszentek és halottak napján a fokozott feladatellátás.

Az üzemeltetési feladatok ellátása mellett a T-Szol Zrt. úgy határozott, hogy a lakosság szolgálatában nem csak a városi temetők üzemeltetését látja el, hanem teljes körű kegyeleti szolgáltatást is nyújt. A Társaság engedéllyel rendelkezik az összes temetkezés-szolgáltatói tevékenység elvégzésére.

Teljes körű kegyeleti és temetkezési szolgáltatásaink:

 • temetésfelvétel,
 • elhunytnak a kegyeleti igényeknek megfelelő temetésre való előkészítése,
 • temetéshez szükséges kellékekkel való ellátás, ideértve az eltemettető felé történő értékesítést is,
 • ravatalozás,
 • sírhelynyitás és visszahantolás,
 • sírba helyezés,
 • halottszállítás,
 • hamvasztás és urnakiadás,
 • urnaelhelyezés,
 • hamvak szórása,
 • exhumálás,
 • újratemetés.

Kapcsolat

Temetkezési Ügyfélszolgálat

Ügyfélfogadási idő

Tájékoztatjuk Tisztelt Ügyfeleinket, hogy a T-Szol Zrt. Temetkezési Ügyfélszolgálatán az azonnali ügyintézés mellett lehetőséget biztosítunk előzetes időpontfoglalásra is. Időpontot foglalni nyitvatartási időben (H-P: 7-15 óráig) a 34/302-295 vagy a 34/309-166 telefonszámokon lehet.
Hétfő: 7 – 15 óráig
Kedd: 7 – 15 óráig
Szerda: 7 – 15 óráig
Csütörtök: 7 – 15 óráig
Péntek: 7 – 15 óráig
Temetők nyitvatartási rendje
Intézhető ügytípusok

Központi Ügyfélszolgálat

Ügyfélfogadási idő

Hétfő: 7 – 19 óráig
Kedd: 8 – 16 óráig
Szerda: 8 – 16 óráig
Csütörtök: 8 – 16 óráig
Péntek: 8 – 12 óráig
Online időpontfoglalás
Intézhető ügytípusok

Gyakori kérdések

A sírhelymegváltás lehetséges személyesen a Síkvölgyi úti temetőben található Temetkezési Ügyfélszolgálati Irodában vagy a Megyeháza téri Központi Ügyfélszolgálati Irodában. A Síkvölgyi úti temetőben található irodánkba a hosszabb várakozás elkerülése érdekében célszerű időpontot egyeztetni.

Lehetőség van személyes megjelenés nélkül a sírhely megváltásra. Ebben az esetben átutalással kell kiegyenlíteni a számlát, amit e-mail-ben küldünk. A számla kiállításához szükség van a temetkezési helyet újraváltó nevére, címére, telefonszámára, e-mail címére. A kiállított számlán megtalálható a bankszámlaszámunk, amire az átutalást teljesíteni kell.

Az urnafülke feletti rendelkezési jog (használati idő) időtartama 10 év. Az urnasír feletti rendelkezési jog (használati idő) időtartama 25 év. A meghosszabbítás legrövidebb időtartama urnasírhely és urnafülke esetén 10 év. A használati idő lejárta után az urnafülke és az urnasír is újraváltható.

A koporsós sírhely feletti rendelkezési jog időtartama (használati idő) 25 év, amelyet mindig az utolsó koporsós temetéstől, vagy újraváltástól kell számítani. Koporsós rátemetés esetén a használati idő, a rátemetés idejétől számított 25 év. A használati időt az urna és az exhumált maradványok rátemetése nem hosszabbítja meg. A használati idő lejárta után a sírhely újraváltható. A meghosszabbítás legrövidebb időtartama 10 év.

A kripta (sírbolt) használati ideje 60 év. Az újraváltás legrövidebb ideje 30 év.

Nem, a temetők területén kereskedelmi tevékenység nem folytatható.

Nem. Ilyen jellegű munkát csak engedéllyel rendelkező kőfaragók végezhetnek.

Igen.

A sírról való elszáradt koszorúk eltávolítása a család feladata, de térítés ellenében megrendelhető.

Az elhunyt urnásan és koporsósan is áthelyezhető.

Igen. A Síkvölgyi úti temetőben van lehetőség vízmosás által történő szórásos temetésre, az Újtelepi (VII. telepi) temetőben pedig száraz szórásos temetésre. Utóbbi a vízbemosásos szórással ellentétben az év fagymentes hónapjaiban is használható.

Egyes sírhelybe 25 éven belül két koporsó helyezhető el.

Egyes koporsós sírhelybe legfeljebb 4 urnát lehet behelyezni. Az urnás temetés nem hosszabbítja meg a sírhely érvényességét.

Egy urnasírba, legfeljebb 4 urna helyezhető el.

Az urnafülkébe alapvetően egy darab hagyományos urna helyezhető el, azonban ha a hamvakat úgynevezett „iker urnába” töltjük, legfeljebb kettő. Az iker urna egy szögletes alakú urna, mely helytakarékosság céljából terjedt el. Ellentétben a hagyományos kerek urnákkal, egy urnafülkébe két iker urna is elhelyezhető egymás mellé. A meglévő hamvak áttölthetőek iker urnába.

A Felsőgallai és Újbánhidai temetőkbe gépjárművel behajtani és azzal közlekedni – az engedélyezett munkálatokat végzők kivételével – tilos.

Az Újtelepi és a Síkvölgyi úti temetőbe a T-Szol Zrt., mint üzemeltető által kiállított behajtási engedéllyel lehet közlekedni. A gépjármű-közlekedés csak az Üzemeltető által kijelölt kapun lehetséges. A halottak napja idején kihirdetett nyitvatartás alatt, az Újtelepi temetőbe nem lehet behajtani gépjárművel. A behajtási engedélyt a Síkvölgyi úti temetőben található Temetkezési Ügyfélszolgálati Irodában lehet igényelni.

A T-Szol Temetkezési Ügyfélszolgálati Iroda a Síkvölgyi úti temetőben található irodaházban fogadja az ügyfeleket.
Cím: Tatabánya Síkvölgyi út. Hrsz. 01009/12 (3-as kapu a kőkerítés végén.)

A T-Szol Temetkezési Ügyfélszolgálati Iroda nyitvatartását a Kapcsolat oldalon találja.

A tatabányai köztemetők – Síkvölgyi úti temető, Újtelepi (VII-es telepi) temető, Újbánhidai temető, Felsőgallai temető – nyitvatartási rendje a T-SZOL Temetkezés oldalán, ide kattintva található.

Megszakítás