Keresés
Generic filters

Tatabánya főszerepben a Távhőszolgáltatás Napján

Tatabánya főszerepben a Távhőszolgáltatás Napján

Hogy jut el az erőműtől a radiátorig a fűtés, a csapba a melegvíz? Miként óvja a környezetet a távfűtés? Többek között ezeket is megtudhatja a közel 400 gyermek, akiket tanáraik és nevelőik regisztráltak a Távhőszolgáltatás Napjára Tatabányán. A város általános iskoláiból és óvodáiból érkező fiatalok részére változatos programsorozatot állított össze április 13-ára a szervező T-Szol Zrt. és a Magyar Távhőszolgáltatók Szakmai Szövetsége (MaTáSzSz).

Április 15-e a Távhőszolgáltatás Napja, amikor az érdeklődők beleshetnek a szolgáltatók kulisszái mögé. Az ezen a napon megrendezett közösségi események célja, hogy megismertessék az emberekkel a távhőellátás társadalmi, gazdasági és környezeti előnyeit, így népszerűsítve a szolgáltatást.

  • A távhőszolgáltatás ünnepét 2014 óta tartják hazánkban. Tatabánya 2016-ban csatlakozott a kezdeményezéshez, nagy örömünkre két esztendő elteltével pedig már főszerepet vállalhatunk a gyermekek és rajtuk keresztül a felnőttek szemléletformálásában, hiszen 2018-ban városunk tölti be a házigazda szerepét a Távhőszolgáltatás Napján – hangsúlyozta dr. Hidas János, a T-Szol Zrt. igazgatóságának elnöke.

 

  • Tavalyelőtt a város felső tagozatos általános iskolás diákjait invitáltuk izgalmas vetélkedőre a Távhőszolgáltatás Napja alkalmából az Edutus Főiskolára. A tíz iskolából érkezett 360 tanuló hat állomáson hallgathatott meg érdekes előadásokat, a nap végén oklevéllel térhettek haza a kérdőívek sikeres kitöltéséért cserébe, amelyekkel tiszteletbeli T-Szol munkatársakká avattuk őket. Tavaly pedig fehér lufikkal jelöltük meg Tatabánya bizonyos pontjait, hogy könnyen odataláljon az a kilenc nyolcfős iskolai csapat a hat kijelölt állomásra, ahol tudásukért és ügyességükért értékes pontokat gyűjthettek be. A verseny végére mindent megtudhattak a gyerekek arról, hogyan szolgáljuk munkatársaimmal a várost. Az élményeken, az új ismereteken és az ajándékcsomagokon túl a három legügyesebb csapat értékes nyereményekkel is gazdagabb lett – meséli dr. Hidas János.

Izgalmas és változatos programokban idén sem lesz hiány Tatabányán. Az április 13-ai esemény fő helyszíne A Vértes Agorája lesz, ahol reggel 09.00 és délután 13.00 óra között 376 óvodás és iskolás ismerheti meg a távhő működését és történetét. Részt vehetnek például egy izgalmas idegenvezetéssel egybekötött hőközpont látogatáson, valamint – korhatárhoz kötötten – betekintést nyerhetnek a tatabányai erőmű működésébe. Megtekinthetik a kifejezetten erre az alkalomra életre hívott látványos és interaktív távhő és használati meleg víz installációt, amely bemutatja, hogy hogyan jut el a hőerőműtől a fürdőszobánkig a meleg víz, a radiátorunkig a hőenergia. A gyermekek továbbá öko játékokon és kézműves foglalkozásokon vehetnek részt, a rendezvény ideje alatt bejárhatják a Tatabányai Múzeum állandó kiállítását.

A gyermekek részére a szervező T-Szol Zrt. előzetesen „Távfűtés a Föld védelméért” címmel alkotópályázatot is hirdetett, melynek ünnepélyes díjátadójára szintén a délelőtt folyamán kerül sor.

A Távhőszolgáltatás Napja a felnőttek számára is tartogat egy kis meglepetést április 13-án, hiszen délelőtt akár valamelyik tatabányai kézilabdás csapattaggal is találkozhatnak a Fő téri ügyfélszolgálaton, ahol a Kék Tigrisek segítenek majd az E-számlára való váltásban, ezzel is segítve a fogyasztókat környezetünk óvásában.

A délelőttöt A Vértes Agorája előtt látványos esemény zárja, mindenképp érdemes tehát aznap 12 óra körül arra sétálni!

Reset password

Adja meg a e-mail címet, küldünk egy linket, hogy változtassa meg a jelszavát.

Get started with your account

to save your favourite homes and more

Iratkozzon fel e-mail

Get started with your account

to save your favourite homes and more

Powered by Estatik
Megszakítás