Keresés
Generic filters

Sajtóközlemény – Kétszázan lelhetnek otthonra Tatabányán

Újabb kihasználatlanul álló épület telhet meg ismét élettel a városban. A Tatabánya, ahol otthonra találsz program keretében a Nemzeti Adó- és Vámhivatal komáromi utcai székháza mögött elhagyatottan álló egykori főiskolai kollégiumból már munkagépek zaja szűrődik ki.

Kétszázan lelhetnek otthonra Tatabányán – Sajtóközlemény

2017. március 31.

Újabb kihasználatlanul álló épület telhet meg ismét élettel a városban. A Tatabánya, ahol otthonra találsz program keretében a Nemzeti Adó- és Vámhivatal komáromi utcai székháza mögött elhagyatottan álló egykori főiskolai kollégiumból már munkagépek zaja szűrődik ki. Megkezdődött a felújítása, hiszen hamarosan akár 200 új lakója is lehet. A városban hiánypótló munkásszálló kialakításáról Schmidt Csaba polgármester és Dr. Hidas János, a T-Szol Zrt. igazgatóságának elnöke számolt be a helyszínen.

A bejelentés különösen fontos a Jó szerencsét! Emlékév derekán, hiszen a település elmúlt 120 éve is jól példázza, hogy ebben a régióban mindig a munka becsülete, az itt élők és dolgozók tudása és szorgalma biztosította a gyarapodást. Az 1896 karácsonyán kigördülő első csille szenet sok millió tonna követte. Országos viszonylatban is egyedülálló mértékű és gyorsaságú fejlődés indult útjára, az ország minden szegletéből érkeztek az új munkavállalók, a MÁK Rt. pedig sorra építette a bérlakásokat és a munkásotthonokat.

Napjainkban Tatabányát ismét az ország egyik legdinamikusabban fejlődő településeként tartják számon, hála az önkormányzat erőfeszítéseinek, amelyet a város modernizálásáért és vonzóvá tételéért tesz folyamatosan. Az utóbbi esztendőkben több mint 3000 új munkahely jött létre, melynek köszönhetően az ipari parkban dolgozók száma mára már meghaladja a tízezret. A növekedés azonban új kihívásokat is generált, válaszul az önkormányzat a gazdasági társaságokkal karöltve megalkotta a Tatabánya, ahol otthonra találsz programot annak érdekében, hogy helyben tartsák a jól képzett fiatalokat, illetve városunkba csábítsák a már gyakorlattal rendelkező szakembereket.

Az ösztöndíjrendszer rugalmasabbá tétele és a bérlakás program meghirdetése mellett egy munkásszálló létrehozásáról is döntött a közgyűlés, amelyre óriási az igény. Ezt támasztotta alá a GFSZ Nonprofit Kft. által a Tatabányán működő jelentősebb munkáltatók körében végzett közvélemény-kutatás eredménye is.

A fejlesztési koncepció kidolgozásával, a megfelelő helyszín felkutatásával, majd a projektet megvalósító gazdasági társaság létrehozásával a T-Szol Zrt.-t bízták meg. Külső befektető partner, a Morrison Finance Kft. részvételével – fele-fele tulajdonosi arányban – megalakult a T-Ház Kft.

Az Edutus Főiskola korábbi kollégiumi épülete teljes körű felújításon esik át, korszerűsítik a fűtési rendszert, a víz- és villanyhálózatot, kívülről le is szigetelik. Nagy hangsúlyt fektetnek a környezetkímélő működtetésre és a magas színvonalú szolgáltatásra. Utóbbit az ingatlan kiváló elhelyezkedése is erősíti, hiszen nem esik messze a városközponttól, könnyen elérhető az ipari park és az autópálya is.

A 2-4 ágyas szobákat – a bérlők igényei alapján – teljesen felszerelve vehetik majd birtokba a dolgozók, saját fürdőszobával. Minden szinten kialakítanak egy-egy, szintén teljesen felszerelt konyhát, a közösségi helyiségek, így például a tévészoba, a mosókonyha (mosógéppel, szárító géppel) és a konditerem is növeli majd a komfortérzetet.

Az összesen közel félmilliárd forintos beruházás munkálatai tehát megkezdődtek, és körülbelül négy-öt hónapot vesznek igénybe, így a nyár vége felé már be is költözhetnek a lakók.

Sajtóközlemény – Kétszázan lelhetnek otthonra Tatabányán

Sajtóközlemény – Kétszázan lelhetnek otthonra Tatabányán

Ugrás a tartalomhoz