Keresés
Generic filters

Kevesebb hő kellett a távfűtésre Tatabányán

Az enyhe tél miatt 15 százalékkal kevesebb hő kellett a távfűtésre Tatabányán az idei szezonban. A tavalyi szezon átlaghőmérséklete 4,06 Celsius fok volt, az idei idényben ez 7,68 fokra emelkedett. Az erőműtől távfűtésre a hidegebb idényben 1.027.380 GJ hőt vásároltak, az idei szezonban csak 890.614 Gigajoule energiára volt szüksége a T-Szol Zrt-nek.

A fűtésre szánt hő mennyisége annak ellenére csökkent, hogy 2012-13-ban 188 napig tartott a szezon, 2013-14-ben pedig 210 volt a fűtött napok száma. Idén május 15-e után néhány napig hideg és szeles volt az időjárás, ezért a T-Szol Zrt. a fűtési idény hivatalos zárása után is biztosította a szolgáltatást.

Érdekesség, hogy mindkét szezonban január 26-án volt a leghidegebb nap, ekkor 2013-ban -5,88 fok volt az átlaghőmérséklet, 2014-ben pedig -7,4 fok volt ez az érték.

A fűtési idény befejeződésével a T-Szol Zrt. kéri a lakókat, hogy ahol szabályozható radiátorszelepek vannak, ott a csapokat teljesen nyissák ki, azaz ütközésig tekerjék balra, mert az elzárva maradt szelepek folyamatosan feszülnek, letapadhatnak és az őszi fűtésindításkor nehezebben kezdenek működni.

Ha a fűtésleállás ellenére a házban mégis melegek a radiátorok, jelentsék be a tavho.hibabejelentes@tszol.hu e-mailcímen, vagy a 34/600-700 telefonszám műszaki hibabejelentés menüpontján keresztül. A hiba oka lehet, hogy a hőközpontban nem zártak el a távirányítású szelepek. Ilyenkor a karbantartók a lehető leghamarabb kijavítják a meghibásodást.

Több éves tapasztalat, hogy a fűtésleállítás után megnő a számlával kapcsolatos panaszok száma. Sok fogyasztó kifogásolja, hogy még a június elején érkező számlán is szerepel fűtésdíj. Ez a díj még a májusi fűtés díja, mivel a mérés szerinti elszámolás bevezetése óta a hődíjat mindig utólag fizetjük.

Reset password

Adja meg a e-mail címet, küldünk egy linket, hogy változtassa meg a jelszavát.

Get started with your account

to save your favourite homes and more

Iratkozzon fel e-mail

Get started with your account

to save your favourite homes and more

Powered by Estatik
Megszakítás