Keresés
Generic filters

Július végéig olcsóbb radiátort cserélni

A fűtési szezon után számos helyen cserélnek radiátort. A Tatabányai Szolgáltató Zrt. a lakóközösségek érdekében – a kormányzat rezsicsökkentési törekvéseihez csatlakozva – a közös képviseletek kérésére júniusban díjmentessé tette a radiátorcserék utáni épületfeltöltések munkadíját, júliusban csökkentette a beavatkozás díját, augusztusban és szeptemberben viszont jelentősen magasabb összeget kell fizetni a munkálatokért.

Az épületek ürítése és töltése május 15. és június 30. között a közös képviselet kérésére díjmentes. A beavatkozást ebben az időszakban tetszőleges alkalommal elvégzi a T-Szol Zrt. Korábban a fűtési szezonon kívül csak egyszer volt díjmentes a beavatkozás. A munkálatok során csak a töltővizet kell kifizetni, a felhasznált mennyiség után.

A számbeli korlátozás eltörlésével a T-Szol Zrt. célja, hogy megkönnyítse a radiátorcseréket azok számára, akik a közös képviseletekkel egyeztetve, összehangoltan végzik el a munkálatokat, elkerülve ezzel a felesleges kiszállásokat és a töltővíz pazarlását. A Töltés-ürítési kérelem elnevezésű nyomtatvány IDE KATTINTVA tölthető le.

Lakossági kérésre júliusban a beavatkozás ára 8.509 forint. Korábban 12.192 forint volt fizetendő díj, mostantól a közös képviselet és a lakosság számára is 8.509 forint a munkálatok költsége, mely tartalmazza kiszállást és a légtelenítést, de nem tartalmazza a fűtővíz költségét, melyet minden esetben utólag számláznak a megjelölt díjfizető részére (lakos vagy közös képviselet).

A fűtésindítás közeledtével a díjak növekednek, augusztusban 17.145 forint, illetve szeptember 1-től, valamint a fűtésszezon alatt május 15-ig 45.720 forint a töltés-ürítés munkadíja. A szolgáltató javasolja, hogy a lakók és a közös képviseletek egy-egy épületnél egyeztessék a radiátorcserék elvégzését, illetve a fűtési szezon közeledtével már lehetőleg ne végezzenek előre tervezett beavatkozásokat a fűtési rendszereken.

A lakások fűtési rendszerén május 15-től augusztus 31-ig lehet munkálatokat végezni. Szeptember 15-re az egész városban készen kell állni a fűtésindításra és két hét kell ahhoz, hogy a feltöltések és a légtelenítések mindenütt befejeződjenek. A T-Szol Zrt. kéri, hogy a kellemetlenségek elkerülése érdekében szeptember elseje után már ne kezdjenek hozzá a radiátorcserékhez, mert a nyitott rendszerek miatt elázott lakásokért a szolgáltató nem vonható felelősségre.

A T-Szol Zrt. a változtatásokat próba jelleggel vezeti be a közösségek érdekében, ugyanis a sokszor leürített rendszerek, a sokáig „szárazon” lévő radiátorok fokozottabb korróziós veszélynek vannak kitéve. Bízunk abban, hogy a ritkábban ürített és kellő időben visszatöltött fűtési rendszerek kevesebb légtelenítési problémát okoznak a fogyasztóinknak a fűtés indulásánál. A társaság a radiátorcserék összehangolásához kéri a lakosság és a közös képviseletek együttműködését és partnerségét!

Megszakítás