Keresés
Generic filters

Hamarosan kezdődik a fűtési időszak

Szeptember 15-én kezdetét vette a fűtési időszak, ami a következő év május 15-ig tart. A T-Szol Zrt. elkezdte az épületek fűtési rendszereinek ellenőrzését, szükség esetén feltöltését, illetve légtelenítését, hogy szeptember 15-e után az időjárástól függően és a fogyasztói igényeknek megfelelően megkezdhesse a fűtés szolgáltatást.

A korábbi évek tapasztalatai alapján a nyári leállást követően az épületek központi fűtési rendszereinek egy részében mutatkozhatnak hiányosságok. Ahol a nyár folyamán a lakásokban fűtéskorszerűsítést, átalakítást végeztek, légtelenítési problémák léphetnek fel, ahol pedig a termosztatikus szelepeket zárt állapotban tartották, előfordulhat a szelepek leragadása.

Ahhoz, hogy szakembereink az esetlegesen szükséges légtelenítést el tudják végezni, a fűtés elindításakor Fogyasztóinknak a radiátorszelepeket a lakásokban ki kell nyitni. Kérjük Tisztelt Fogyasztóinkat, hogy ezt tegyék meg!

Ha a lépcsőház feltöltése nem lehetséges, folyást vagy szivárgást tapasztalnak, kérjük jelezzék az ügyfélszolgálat 34/600-700-as telefonszámán. A fűtési rendszereket a korrózió megakadályozása érdekében lágyított vízzel töltik fel, mely 40-50 fokos, ezért a radiátorok egy ideig melegek lehetnek.

A távhőszolgáltató – az egyes hőközpontból ellátott felhasználói közösségek rendelkezésének hiányában – a fűtést szeptember 15-e után, de még október 15-e előtt üzembe helyezi, ha a napi átlaghőmérséklet három egymást követő napon 12 °C, vagy egy napon keresztül 10 °C alá csökken. A fűtésszolgáltatás – más rendelkezés hiányában – október 15-én általánosan megkezdődik.

A lakóépületekben a fűtőberendezések üzembe helyezése – előreláthatóan a kedvező időjárás miatt – várhatóan szeptember 15-én nem válik szükségessé. A hosszú távú időjárás előrejelzések szerint szeptember közepén a sokévi átlagnál melegebb lesz, majd a hónap utolsó harmadában az átlagosnak megfelelő időjárásra számíthatunk.

A fűtési rendszerek indításakor előforduló hibák szinte azonos időben jelentkeznek, ezért némi torlódás fordulhat elő a hibaelhárításban. Kérjük ezért fogyasztóink szíves türelmét! Fűtésindulás után a hőközponti szabályozó elektronika – a külső hőmérséklet függvényében – beállítja a radiátorokban keringtetett víz hőmérsékletét, illetve leállítja a keringtetést, ha arra nincs szükség, vagyis külső beavatkozás nélkül is takarékosan üzemel.

Szeptember 15-e után a lakóközösségek – ahol ez műszakilag lehetséges, azaz a lépcsőház az adott lakótömbtől függetlenül is ellátható – lépcsőházanként is igényelhetik a fűtés beindítását.

A fűtésindításra vonatkozó igényt a közös képviselőnek írásban kell bejelenteni társaságunk ügyfélszolgálatán, vagy a honlapon jelzett e-mail címen. Az egyedi hőmennyiségmérőkkel rendelkező tömbökben a fűtés 2015. szeptember 15-től (keddtől) rendelkezésre áll.

Az itt található hőközpontokat az első lakó kérésére beindítják, majd a többi lakó a radiátorcsapok megnyitásával veheti igénybe a szolgáltatást. A telefonos igénybejelentést az ügyfélszolgálat 34/600-700-as telefonszámán lehet megtenni.

Ugrás a tartalomhoz