Keresés
Generic filters

Főszerepben T-Ida és T-Ede a Távhőszolgáltatás Napján

A T-Szol Zrt. Tatabánya MJV Önkormányzatával közösen hagyományos módon, április közepén újra megrendezte a Távhőszolgáltatás Napját. Ezúttal az alsó tagozatos diákokat invitálták egy játékos sorversenyre. Az Árpád téren megrendezett programon a gyerekek megismerhették a távhőszolgáltatás előnyeit és működését, valamint találkozhattak a Társaság kabaláival, T-Edével és T-Idával.

A városi távhőszolgáltató ebben az évben egy interaktív játékos sorversenyre hívta meg Tatabánya alsó tagozatos kisiskolásait „Segíts T-Edének és T-Idának! Óvjuk környezetünket, fűtsünk távhővel!” jelmondattal. Az Árpád tér gyerekzsivajjal telt meg április 15. reggelén, melynek megnyitóján Schmidt Csaba, Tatabánya polgármestere köszöntötte a játékra készülő diákokat. Ezután a Társaság két kabalája, T-Ida és T-Ede is bemutatkozott, akik útjára indították a hét iskolából érkező csapatot.

A játékosok feladata az volt, hogy ügyességi és logikai próbákon gyűjtsenek minél több „Celsius fokot”, ezzel minél melegebbé téve T-Ede és T-Ida távfűtött lakását. A sorversenyen megismerhették a távhőszolgáltatás működését, megtudhatták hogyan jut el az erőműből a radiátorig és a meleg vizes csapig a hőenergia, és hogy miért is környezetbarát megoldás a távfűtés. A vetélkedő eredményhirdetésén a díjazottak értékes nyereményeket vehettek át Marján Györgytől, a T-Szol Zrt. vezérigazgatójától, de a többi résztvevőt sem engedték haza üres kézzel a szervezők.

T Szol


A Magyar Távhőszolgáltatók Szakmai Szövetsége (MaTáSzSz) immáron hatodik alkalommal hirdette meg a Távhőszolgáltatás Napját, melynek célja, hogy a nagyközönség megismerje a távhőellátás társadalmi, gazdasági és környezeti előnyeit, ezzel is népszerűsítve a szolgáltatást. Tatabánya távhőszolgáltatója, a T-Szol Zrt. 2016-ban csatlakozott a kezdeményezéshez, tavaly pedig már az országos központi eseménynek adott otthont, melyen közel 400 általános iskolás és óvódás vett részt.

T Szol

T Szol

T Szol

Megszakítás