Keresés
Generic filters

Fákkal a zöldebb Tatabányáért

„Aki fát ültet, önmagán kívül másokat is szeret” – tartja egy közmondás. Ennek szellemében hirdetett dolgozói körében önkéntes akciót a T-Szol Zrt. Az értékteremtő program minden tatabányai javát szolgálja majd a jövőben, hiszen 15 új fával gazdagodott a gyönyörű természeti környezete által Közép-Európa legszebb fekvésű strandjai között számon tartott Gyémánt Fürdő területe.

A fák és az ember kapcsolata az idők kezdetére nyúlik vissza. Egyes kultúrákban bölcs szellemeknek tekintették az égbe szökő növényeket és beszélgettek velük, máshol vallásosan tisztelték a fákat.

Sokan vannak ma is, akik rajongásig szeretik őket, mindenki másért: változatos formájuk üdítő látványáért, szélfútta lombkoronájuk susogásáért, a nagy melegben felüdülést nyújtó árnyékukért, az elmúlást idéző őszbe csempészett színpompáért, ízletes terméseikért vagy éppen a levegő tisztán tartásában nyújtott segítségükért. A város strandjára látogatók is biztosan megtalálják majd a maguknak leginkább tetszőt azon 15 fa közül, amelyeket a T-Szol Zrt. munkatársai ültettek el.

Hét gödörbe juharfa csemete került, melyeknek skarlát-vörös lombkoronájában ősszel gyönyörködhetnek majd a jövő generációi. A közkedvelt platánfából kettő indulhat növekedésnek. Különleges szépségű virágai miatt népszerű lesz a liliomfa, ahogyan a galagonya és a díszalma is. A most elültetett komlógyertyánt zöldessárga barkáiról, míg a páfrányfenyőt, amely az egyik legidősebb élő fafaj a földön és a tulipánfát sajátos leveleiről lehet majd azonnal felismerni. Utóbbinak mind a levelei, mind a virágai – ahogyan a nevében is benne van – tulipánokra emlékeztetnek.

Dr. Hidas János, a T-Szol Zrt. igazgatóságának elnöke hangsúlyozta, a kezdeményezéssel nem csupán az élményfürdő parkját szerették volna még otthonosabbá és szebbé varázsolni, de kiváló lehetőséget nyújtott a délelőtti „kertészkedés” a cégen belüli közösségépítésre, illetve a társadalmi felelősségvállalás és a környezettudatosság elmélyítésére dolgozóik körében.

A faültetés megszervezésében a Közterület-kezelési Igazgatóság működött közre, amely 2014. január 1-je óta látja el Tatabánya önkormányzatának közterülettel kapcsolatos feladatait. A város szolgálatába szegődött munkatársaknak köszönhetően borulnak évről évre virágba a megyeszékhely közösségi terei, válnak biztonságossá játszótereink és tisztává, rendezetté parkjaink.

 

Megszakítás