Keresés
Generic filters

Beköltözhetnek az első lakók a Hét Vezér Szállóba

Aki nem járt tavasz óta az újvárosi Komáromi utca környékén, rá sem ismerhet immár a Nemzeti Adó- és Vámhivatal székháza mögötti, egykor főiskolai kollégiumként funkcionáló épületre. A jó ideig elhagyatottan álló ház falai között az elmúlt hónapokban sokan megfordultak már, az építőipari szakemberek helyére hamarosan újabb szakemberek érkeznek, azonban ők már maradnak is lakóként. Tatabánya egyik legnagyobb foglalkoztatója, az ipari parkban letelepedett Delphi munkavállalóinak beköltözésével szinte teltházzal kezdi meg működését a Hét Vezér Szálló. A most elkészült beruházásról és a szálló működésének részleteiről Schmidt Csaba polgármester, Bencsik János országgyűlési képviselő, Dr. Hidas János, a T-Szol Zrt. igazgatóságának elnöke, a Delphi és a kivitelező cég képviselői közösen számoltak be a helyszínen.

Tatabányán évek óta egymást érik a gyáravató ünnepségek, újabb és újabb csarnokok emelkednek, folyamatos a bővülés. A helyi nagyvállalatok fejlesztéseinek köszönhetően ma már több mint tízezren dolgoznak az ipari parkban. A gyors ütemű növekedés új kihívások elé állította a városvezetést. A szakemberhiány megfékezése érdekében az önkormányzat – a város modernizálását és vonzóvá tételét célzó beruházások elindítása mellett – a gazdasági társaságokkal karöltve megalkotta a Tatabánya, Ahol Otthonra Találsz programot, hogy helyben tartsák a jól képzett fiatalokat, illetve városunkba csábítsák a már gyakorlattal rendelkező szakembereket. Az ösztöndíjrendszer rugalmasabbá tétele és a bérlakás program meghirdetése mellett egy szálló létrehozásáról is döntött a közgyűlés. A projektet megvalósító gazdasági társaság létrehozásával a T-Szol Zrt.-t bízták meg. Külső befektető partner, a Morrison Finance Kft. részvételével – fele-fele tulajdonosi arányban – alakult meg a T-Ház Kft., amely továbbra is várja a cégektől a jelentkezést a szobák kibérlésére.

A munkálatok márciusban kezdődtek el a Komáromi utcában. A változás kívül és belül is látványos. A korszerűsítés a fűtési rendszer, valamint a víz- és villanyhálózat cseréjével kezdődött, majd a belső terek át-, a szobák és a közös helyiségek kialakításával folytatódott. A homlokzati szigetelés energiatakarékosabb üzemeltetést garantál, a házfalat tarkító színek pedig vonzzák a tekintetet az épületre. Az ingatlannak kiváló az elhelyezkedése is, hiszen nem esik messze a városközponttól, könnyen elérhető az ipari park és az autópálya is.

A földszinttel együtt összesen öt emeleten 76 két, illetve három ágyas szoba várja akár kétszáz lakóját saját fürdőszobával és teljesen – író- és étkezőasztallal, hűtővel, ruhás- és faliszekrénnyel, tükörrel, komplett étkészlettel, ágyneművel – felszerelve.

Minden lakószinten találunk egy-egy, szintén teljesen – kerámia főzőlapokkal, sütőkkel, szagelszívókkal, mikrohullámú sütőkkel – berendezett konyhát étkezővel, valamint egy-egy mosókonyhát, bennük mosó- és szárítógépekkel.

A szálló kialakítása során arra törekedtek, hogy ne csupán modern lakhelyet tudjanak biztosítani a bérlőknek, de igazán otthonos és biztonságos környezet várja őket a munka után. A közös helyiségekben kiváló alkalmuk nyílhat a kikapcsolódásra, kötetlen beszélgetésekre, de akár még egy kis testmozgásra is. A lakók biztonságérzetéről a 24 órás portaszolgálat és a kiépített kamerarendszer gondoskodik majd; a tavaszi, nyári és kora őszi szép időben a filagóriával díszített kiskertben lazíthatnak majd.

Ugrás a tartalomhoz