Keresés
Generic filters

Az okos költségmegosztást és a radiátorok cseréjét támogatja az Otthon Melege Program

Az Innovációs és Technológiai Minisztérium energiahatékonyság növelése céljából fűtéskorszerűsítési beruházások támogatására írt ki pályázatot. A pályázat célja az energiatakarékosság fokozását és az üvegházhatású gázkibocsátás csökkentését szolgáló épületenergetikai korszerűsítések támogatása. Az alprogram meghirdetésekor a támogatásra rendelkezésre álló keretösszeg 2 milliárd forint.

 

Támogatás igénybevételére jogosultak köre:

Jelen pályázati kiírásra kizárólag távfűtéssel ellátott lakásszövetkezetek és társasházak nyújthatnak be pályázatot.

 

Támogatható tevékenységek köre:

Jelen pályázati kiírással a kimutatható energia-megtakarítást és CO2 kibocsátás csökkenést eredményező, távhőszolgáltatásban érintett fűtési rendszerek korszerűsítése, felújítására irányuló beruházások támogathatóak.

 

Műszaki elvárások:

A fűtési rendszer teljes körű korszerűsítése esetén a támogatás nyújtásának feltétele az épület hőközpontjában mért, időjárásra korrigált hőfogyasztás legalább 10%-os mértékű energiafogyasztás csökkentésének vállalása a Pályázó részéről. A vállalás igazolására a korszerűsítést követő monitoring időszak alatt benyújtandó, a Távhőszolgáltató által kiállított dokumentumok szolgálnak.

 

A pályázatok benyújtási módja, határideje és helye:

A pályázat kizárólag magyar nyelven, elektronikus úton, a pályázati portálon keresztül nyújtható be az adatlapok kitöltésével és a scannelt (digitalizált) dokumentumok csatolásával.

Pályázatot elektronikusan benyújtani 2019. szeptember 24. 10:00 órától a rendelkezésre álló forrás kimerüléséig lehetséges.

A pályázat benyújtásának végső határideje 2020. március 31.

A vissza nem térítendő támogatás keretének kimerülése esetén a Támogató hivatalos honlapján, valamint a pályázatbenyújtó felületen hirdetményt tesz közzé a pályázati kiírás felfüggesztésének / lezárásának pontos idejéről.

 

A részleteket tartalmazó Pályázati Felhívás, a Pályázati Útmutató és annak mellékletei a pályázati portálon érhetőek el: http://tav2019.nfsi.hu

 

A pályázattal kapcsolatos kérdésekben az NFSI Nemzeti Fejlesztési és Stratégiai Intézet Nonprofit Kft. Ügyfélszolgálata ad bővebb tájékoztatást.

Megszakítás