Keresés
Generic filters

A távhővezeték cserénél egy különleges technológiát alkalmaztak a T-Szol Zrt. műszaki szakemberei

A T-Szol Zrt. a járványidőszakban sem állt le Tatabánya távhőrendszerének fejlesztésével. A társaság az elmúlt napokban egy forgalmas út alatt különleges technológiával cserélt táv­hő­vezetéket, mellyel jelentős költséget takarítottak meg.

A távhőszolgáltató munkatársai az Álmos vezér út alatt megközelítőleg 20 méter nyomvonalon vezetéket cseréltek a napokban. A különleges technológia használatával több, mint 10 millió forinttal került kevesebbe a vezetékszakasz cseréje a tervezettnél. A munkálatok ideje alatt a város közlekedésében fontos – a megyei könyvtár és a rendőrség közötti – kereszteződésben nem kellett útlezárást, elterelést alkalmazni, illetve útfelbontást végezni. Így a munkálatok nem zavarták sem az ott lakók, sem a közlekedők nyugalmát.

A technológia lényege, hogy a távhővezetékeket külföldről beszerzett, erősített, műanyagbordás távtartógyűrűkkel szerelik fel. Ezzel a kiegészítéssel – a megfelelő hőszigetelést biztosító poliuretán gyűrű sérülése nélkül – lehet az új előszigetelt vezetékeket a régi, meglévő betoncsatornába behúzni.

A munkát a városvezetés azzal segítette, hogy térítésmentesen engedélyezte a behúzó árok építést a József Attila Megyei és Városi Könyvtár munkaterületén. A régi csövek kiszerelése, az előkészítési műveletek, az új vezetékek behúzása és az utószigetelés négy munkanapot vett igénybe.

A felújítások az idei évben ezzel még nem értek véget. További rekonstrukciók végrehajtása várható, melyekkel a társaság tovább javíthatja a távhőszolgáltatás üzembiztonságát.

T Szol távhővezeték csere T Szol távhővezeték csere T Szol távhővezeték csere

Megszakítás